MINNESORD

En Stor ledare och motorsports profil inom SMK Gävle och rundbane Sverige har lämnat oss.
Kurt Westlund, bland annat sjufaldig svensk mästare i isracing samt VM-bronsmedaljör, har somnat in efter en tids sjukdom. Han blev 79 år.

Närmast anhöriga är hustrun Britta och sönerna Mats och Ola med familjer.
Vi är tacksam för allt Kurt utfört inom SMK Gävle och saknaden efter honom är stor.

 

Alla vännerna i SMK Gävle /gm ordförande Monica Lundin

Med tillåtelse av Kurt Eliasson delar vi hans fina minnesord om Kurt.

Kurt började sin motorsportkarriär med speedway, först i SMK Gävle 1959 och i Gefle Motorsällskap året därpå tillsammans med yngre brodern Tord. Då var Näringen platsen för tävlingarna, för övrigt samma bana som brödernas pappa Sivert tävlat på under 1930-talet.

Utbyggnaden av SJ:s banområde medförde dock att Näringen som motorbana lades ner. Kurt fortsatte därefter sitt tävlande för Folkare MK i Avesta, dit han senare även flyttade med sin familj och drev en bensinstation.

Speedwaytävlandet fortsatte en tid för Monarkerna i Stockholm innan intresset för isracing helt tog över 1963.

Det dröjde inte länge innan Kurt Westlund blev ett aktat namn i isracingvärlden. Samma år som han flyttade hem till Gävle igen, 1970, tog Kurt ett VM-brons i finaltävlingen i Nässjö – något som han dock inte var nöjd med. I semifinalen i Inzell dessförinnan hade Kurt nämligen slagit alla de bästa ryska förarna, inklusive flerfaldige världsmästaren Kadyrov.

På hemmaplan i Sverige radade Kurt SM-titlarna på varandra. Den första togs 1969 och den sista 1978. Totalt blev det sju guld, två silver samt två brons.

Karriären varade till och med 1979 och de fyra sista åren tävlade Kurt på nytt för SMK Gävle, som skulle bli än mer viktig som klubb för honom. Sönerna Mats och Ola hade fått smak för speedwaysporten och började tävla, vilket gav pappa Kurt en tränarroll.

Anläggandet av speedwaybanan vid Gävle Motorstadion i Rörberg blev då Kurts verkliga morot och han spenderade åtskilliga timmar där med byggandet av banan, så att sönerna kunde köra på hemmaplan. Glädjen hos Kurt var påtaglig när Mats och Ola vann en par-tävling för SMK Gävle just på Gävle Motorstadion.

Ola ville fortsätta i sin pappas spår vad gällde isracing och vann utöver ett SM-guld även två lag-VM guld och tre silver. 

Kurt engagerade sig starkt för SMK Gävle och var under många år ordförande i föreningen och en viktig kugge i verksamheten. År 2006 tilldelades han legendariske Varg-Olle Nygrens stipendium, värt 50 000 kronor. Förklaringen till priset var: ”Kurt Westlund belönas för att ha utfört ett ovärderligt arbete till speedway- och isracingsportens fromma. Utan killar som Kurt skulle sporten stå sig slätt. Att efter en framgångsrik karriär fortsätta som ledare i ordets mest vidsträckta bemärkelse är värd all beundran” sa Varg-Olle då.

Tilläggas kan även att Kurt blev Stor Grabb inom motorcykelsporten 1973 och att han tilldelades Svemos förtjänstmedalj i guld 2004.

Att barnbarnet Andreas också blev speedway- och isracingförare gladde farfar. Trots en tung sista tid såg Kurt till att hålla koll på Andreas framfart på banorna.

Närmast anhöriga är hustrun Britta samt sönerna med familjer.

Kurt Eliasson 

Minnesord

En Stor motorsports profil inom SMK Gävle och motorsports Sverige har lämnat oss.

Bengt ”Besse” Grönlund avled efter en tids sjukdom den 28 juli 2018. Närmast anhöriga är sonen Robert med familj, ex hustrun och livskamraten Laila.

Besse var en mycket framgångsrik idrottsman inom många olika motorsportsgrenar och en ledargestalt inom SMK Gävle.

Han tävlade bland annat inom speedway, 1000 m långbana, backe, enduro, isracing, roadracing med sidovagn och modellbilsracing. Han är en av få svenskar som tävlat i isracing i Danmark.

De största framgångarna kom i roadracing med sidovagn 1967 och 1968 då han och ”Bubbas” Sjöberg blev Svenska mästare samt 2017 då Besse knep SM guldet i modellbilsracing på hemma arenan vid Måsberget.

1993 var han tävlingsledare för Enduro VM i Gävle, det största arrangemang som genomförts i klubbens historia.

Både SMK Gävle men framför allt Besse prisades för bästa motortävling under 1993 av internationella FIM med pokal, bordsstandard och många lovord.

 Det är med stor tacksamhet vi fått följa Besse genom åren i hans framfart på tävlingsbanorna .

Han lämnar ett stort tomrum efter sig och vi kommer att sakna honom inom SMK Gävle .

Tack Besse för all underhållning på och sidan av tävlingsbanorna och allt arbete i klubben.

Du fattas oss.

 

Alla vännerna inom SMK Gävle/gm Ordförande Monica Lundin 


 

Nya dataskyddsförordningen.

Inom idrottsrörelsen behandlar vi en stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar.

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt.

Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något.

Med anledning av dessa förändringar har vi kompletterat medlemsvillkoren med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har.

Vill du läsa mer om integritetspolicyn så hittar du den här: http://www.smkgavle.nu/doku/intrigit.pdf

Mvh SMK Gävle


 

 

2017-04-04 NYTT BREDBAND PÅ MOTORSTADION

Fixat nya bredbandet på SMK GÄVLE. Mobilt bredband via Telenor. Även den fasta telelinan är numera mobilt. Det är fortfarande 026-643540 som gäller när man ringer till SMK, men när man får samtal från SMK är det ett mobilnummer som visas istället för 026-numret.

/WEBMASTER


2016-12-19

PGA. det milda vädret är Santa Racet inställt.


2016-10-25 RESULTAT RAPTORRACET FRÅN DEN 23 OKT

RESLUTATLISTA


2016-10-20 Crossen

Klubbstugan bokad för medlemsmöte "motocross" den 9/11 2016 kl. 18.15


2016-10-13 FOLKRACE

RAPTORRACET 23 OKT 2016


2016-10-13 HEMSIDA

Under ett par dagar nu, har jag "Tommy" försökt hitta anledningen till varför vår officiella hemsida inte riktigt vill visa sig som den ska.

En massa filer och text har fått japanska/kinesiska tecken istället för svenska tecken på vissa ställen, och databaserna verkar inte vilja lira med ASP.NET på ett korrekt sätt.

Jag kommer inte gå mycket djupare i det nu när det mesta från vår officiella hemsida ändå skall flyttas till IDROTT ONLINE.

Motocross och Enduron sektionerna har sedan länge flyttat till idrott online.

Info som skall ut på den här sidan mailas till tpedersen@comhem.se så lägger jag in texten.

Såklart har en kopia på gamla hemsidan bränts över på cd.

Följande länk tar dig till klubbens sida på IDROTT ONLINE. www.idrottonline.se/SMKGavle

/Tommy